Een mind vol mindfullness

De volgende gastblogger is Miranda, 33 jaar jong en trotse mama van haar twins en lieftallige vriendin van haar vriend. In dit artikel deelt zij graag haar ervaring met mindfullness met jullie! 

In de mind

Lichaam en geest, zo diep verbonden. Nog nooit had ik daar zo’n duidelijk idee van tot het mij overkwam. Mijn lichaam was moe, duidelijk moe. Uit diverse lichamelijke testen kwam niets tot vrij weinig wat het duidelijk kon maken. Tot het kleine dingetje wat op dat moment een dingetje leek aan bod kwam en het dus eindelijk duidelijk werd dat er meer speelde. In de mind. Mijn lichaam gaf aan dat er iets genoeg was. De emmer was overgelopen. Ik kon niet meer sterk blijven staan omdat mijn lichaam het niet meer op kon vangen. 

HSP

Daar kwam de molen. Ik ben dus een hsp-er. Niets mis mee maar handig om te weten. Dit verklaarde al een boel met betrekking tot mijn gevoel. Het is gewoon intens. In die molen kwam er naar buiten dat ik niet naar mezelf aan het luisteren was. Anderen wilden mijn leven regisseren waar ik dus eigenlijk helemaal niet mee was. Ik zei ja terwijl ik nee bedoelde, puur om de ander te beschermen en te helpen. Maar wie deed dat bij mij? Wie had gedacht dat mijn lijf dit eerder door zou hebben dan ikzelf? Ik nooit niet. 

Redder in nood

Daar kwam mijn redder in nood. Mijn therapeut. Wat paste zij goed bij mij. Ze begreep het gelijk. En daar kwam ze met mindfullness. Ik downloadde de app en daar ging ik. 

Eerst was het raar. Dit was ik niet gewend. Zo goed luisteren naar mijzelf. Mijn echte zelf. Het was ook duidelijk uit mijn comfortzone. Luisteren, rustig liggen en ontspannen. Al na een paar sessies merkte ik de wonderen van meer rust in mijn hoofd wat resulteerde in bewuster worden. Bewuster van mijzelf. Mijn ik. Niet mijn gedachten maar mijn echte ik. Eigenlijk was uit die comfortzone stappen een mega sprong voor mij. Ze zeggen dat uit je comfortzone stappen je doet groeien. Dat kan ik zeker beamen.

Dankzij mindfullness kan ik constateren wat er echt bij mij aan de hand is. Ben ik het? Pik ik het gevoel van een ander op en laat ik mij daardoor be├»nvloeden? What is on my mind? 

Even tussendoor oefenen

Sommige oefeningen kun je overal tussendoor even doen. Als je net ff die power nodig bent. Ik doe het zelfs wel eens op de wc. Wie ziet dat nou? En als je het voor jezelf wat makkelijker kan maken ben je toch gek als je het niet doet. 

Mindfullness, nog iedere dag ben ik dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen. Ik ben in deze tijd als persoon ontzettend gegroeid en ik ga zeker nog meer groei ervaren.

Dankbaar!

Liefs Miranda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *